Jdi na obsah Jdi na menu
 


.

Kalič roku 2007 chce letos rozšířit výjezdy o Majáles (Ostrava) a zahraničí.

ObrazekLetos poprvé byla udělena cena Kalič roku. Cenu získá vždy člen který se ten rok zúčastní nejvíce akcí.  Za rok 2007 jí převzal Širša. Naše redakce připravila s vítězem rozhovor.

Jak si ceníš tohoto úspěchu ?
 
No. především bych chtěl poděkovat rodině a všem přátelům za podporu, kterou tento úspěch vyžadoval, všem spolupracovníkům, přátelům a spolusoutěžitelům. Úspěchu si cením o to více, že ročník 2007 přinesl řadu nových příležitostí a konkurence byla mimořádně veliká.



Myslíš že je možné obhájit prvenství i v roce 2008 ?
No, samozřejmě to záleží jak na celkové kondici, tak i na podpoře zázemí. Příprava na podobou soutěž vyžaduje důkladnou přípravu, jak po stránce fyzické, tak i psychické, a v neposlední řadě finanční. Pokud se mi podaří opět přesvědčit všechny loňské sponzory, a po dosaženém úspěchu o tom nepochybuji, tak by mohlo být nějaké to místo "na bedně" i letos.
Obrazek
Stálo toto vítězství mnoho sil a odříkání ?
Samozřejmě. Jako každý vrcholový výkon i tato soutěž přináší řadu překážek. Ať už je to forma na jednotlivých etapách soutěže, příprava techniky, připravenost konkurence, která je každý rok větší a připravenější. Navíc se paralelně rozjíždějí i další soutěže - Hulič roku, které přináší nové příležitosti pro další soutěžící. Hlavně se stále více prokazuje, že "hrdinství má různé podoby".

Co bych přál dalším případným nástupcům?
No, hlavně ať skončí na dalších místech za mnou :-)

Co by jsi popřál všem členům RSK v roce 2008 ?
No, zejména vytrvalost v současném stavu, myslím tím onu soudržnost, kamarádství, toleranci k druhým, vzájemnou podporu a pomoc. To všechno se v podobném stavu vidí málokde a rozhodně to stojí za udržení. Vždy mi udělá radost, když vidím, že všichni jsou schopni spojit své síly v případě nějakého maléru jednoho z nás. Takže pevnou výdrž, i když to někdy není lehké.
Obrazek
Jakou loňskou akci považujiza nejlepší ?
Těžko se vybírá nejlepší loňská akce, protože každá je jedinečná a neopakovatelná. Já osobně za favority považuji:
- oslava 30-tin na Bukovině (únor)
- čarodejnice (duben)
- oslava na Hološinách (červenec)
- filmový festival Zbýšov (říjen)
Když to tak porovnávám, tak osobně bych dal na první místo Hološiny, na druhé FF a na třetí Bukovinu. Vzhledem k propagaci sdružení

Plánuješ pro rok 2008 nějaké aktivity v RSK ?
RSK bych chtěl letošní program rozšířit o výjezdy členů do vzdálenějších destinací, jako je např. Majáles v Ostravě (květen), nebo dlouho plánovaný zahraniční výlet delegátů RSK, v zájmu šíření ronovské kultury a tradic.

Dík za rozhovor.